Persconferentie: “Komt moderne cardiologie in het gedrang met het nieuwe financierings- en netwerkmodel van de overheid?”

De relatie tussen luchtvervuiling in de steden en hartaanvallen in België: een studie van Prof. Argacha

BSC_1.jpg

Op donderdag 8 en vrijdag 9 februari vindt de 37e editie van het Annual Congress of the Belgian Society of Cardiology (BSC) plaats. Het congres biedt specialisten uit de wereld van de cardiologie de gelegenheid om samen, in het centrum van Brussel, gedurende twee dagen over hun vak bij te leren, nieuwe inzichten te verwerven, te netwerken en experts in hun vakgebied te ontmoeten.

Het overkoepelende thema van deze editie is “Modern cardiology in the picture”. Het congres is voor de specialisten een bron van nieuwe wetenschappelijke en educatieve ontdekkingen, waardoor er voortdurend geïnvesteerd kan worden in de zorg voor patiënten met cardiovasculaire problemen, wat nog steeds doodsoorzaak nummer één is in de Westerse wereld.

Keynote sessie met onderzoeksresultaten uit België

Prof Dr Marc Claeys, voorzitter van de BSC, nodigt u graag uit op de keynote sessie “Modern cardiology in the picture” op donderdag 8 februari samen met Dr Geboers van Zorgnet ICURO. Tijdens de sessie zullen ze de nieuwe niveaus van hospitaalnetwerking als ook laag variabele zorgen bespreken met hun eventueel effect op het budget.

Nadien maakt Prof. Argacha de resultaten van zijn onderzoek “Study relationship of air pollution and incident STEMI in Belgium” bekend. Hij voerde onderzoek naar het verband tussen de luchtvervuiling in de steden, waaronder ook het schadelijke Nox en uitlaatgassen van dieselwagens, en hartinfarcten in België. Prof. Argacha staat u tijdens de aansluitende persconferentie graag te woord.

Lancering Belgische Hartstichting

Daarnaast staat ook de lancering van de Belgische Hartstichting op het programma. De stichting is binnen BSC opgericht om het cardiovasculair onderzoek te promoten en te faciliteren, met behulp van prijzen en beurzen voor Belgische onderzoekers in de cardiovasculaire problematiek. Het heeft als einddoel de zorg, levenskwaliteit en levensverwachting van cardiale patiënten te verbeteren.

Het panel dat u te woord zal staan bestaan uit volgende leden:

Prof. Dr. Marc Claeys, BSC President

Prof. Agnès Pasquet, BSC former President

Prof. Patrizio Lancellotti, BSC President-Elect

Prof. Jean-francois Argacha, VUB-UZ Brussel en Dr. Geboers, Zorgnet ICURO

Praktische info keynote en persconferentie:

Datum: donderdag 8 februari

Tijdstip: Keynotesessie Dr. Geboers om 11u.

              Persconferentie aansluitend om 12u.

Locatie: Square Brussels

 

Inschrijven kan via Astrid Dupuis per mail [email protected].

Astrid Dupuis

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BSCardio

De Belgian Society of Cardiology (BSC) is een wetenschappelijke vereniging die instaat voor de bevordering van cardiale zorgprogramma’s gebaseerd op wetenschappelijk bewijs om op die manier de meest passende cardiale zorg aan patiënten te kunnen verlenen. Het doel van de BSC bestaat erin de verspreiding van nieuwe kennis te ondersteunen in de verschillende gebieden van de cardiologie, voortdurend medische scholing in de cardiologie te bevorderen, de wetenschappelijke uitwisseling en samenwerking te ondersteunen tussen de Belgische cardiologen en buitenlandse specialisten en het faciliteren van de internationale samenwerking. Verder steunt de vereniging onderzoek in het cardiovasculaire gebied door het bevorderen van fundamenteel en klinisch onderzoek.

Overigens ondersteunt de organisatie ook de activiteiten van verschillende werkgroepen. Deze werkgroepen organiseren bijeenkomsten en cursussen gedurende het hele jaar, in elk van hun specialiteiten. Voor meer informatie hieromtrent, klik hier.

De BSC heeft geen politieke voorkeur en heeft geen connecties met lobbying groepen in België.

Contact

Rue des Champs-Elysées, 63 1050 Brussels, Belgium

+32 (0)2 644 62 32

[email protected]

www.bscardio.be